Az amerikai kulturális élet egyik legrangosabb kitüntetését, a washingtoni Kennedy Központ idei díjait George Lucas filmrendező.

MTI

Az amerikai kulturális központ díjával olyanokat ismer el, akik rendkívül sokat tettek az amerikai kulturális élet színesítéséért, munkájuk nagy hatással volt az egész emberiségre. A központ hatodik kitüntetettje idén az Eagles rockegyüttes, minden idők egyik legnagyobb hatású amerikai rockbandája. A zenekar – egyik tagjának betegsége miatt – nem tudott megjelenni a gálán. A hivatalos díjátadó mellett vasárnap a Fehér Ház látja vendégül a kitüntetetteket, ahol John Kerry külügyminiszter ad fogadást tiszteletükre.

A szombati díjátadó házigazdája Stephen Colbert volt, az est sztárvendége Barack Obama amerikai elnök lett volna, ám az utolsó pillanatban lemondta részvételét, mivel a terrorizmus elleni harc kérdéseivel foglalkozó üzenettel fordul vasárnap a nemzethez. A meggyilkolt amerikai elnökről, John Fitzgerald Kennedyről elnevezett washingtoni kulturális központ az elmúlt években olyan hírességeket tüntetett ki, mint Tom Hanks, Sting, Meryl Streep, Robert de Niro és Aretha Franklin.