A Sex Pistols javíthatatlan frontembere sikertelenül próbált bejutni saját afterpartijára, amiért ezúttal nem a “fasiszta rezsimet”, csakis önmagát okolhatja. Johnny Rotten ugyanis látványosan részegre itta magát, nem is csoda, hogy fennakadt a cerberusokon.

MP – 061.hu

A The Sun úgy tudja, az idén 61 éves Johnny Rotten – eredeti nevén John Lyndon – már feltűnően ittas állapotban érkezett a róla szóló, The Public Image Is Rotten című dokumentumfilm premierjére, a londoni Leicester térre. Úgy volt, hogy a vetítés után Rotten és az alkotók részvételével egy kérdezz-felelek közönségtalálkozóval zárják az estét, ám az egykori punk szupersztár folyamatos hangoskodásával széttrollkodta a kezdeményezést.

Az esemény után Rotten a szomszédos bárba szeretett volna bejutni a feleségével és a cimboráival, a biztonságiak azonban mindhárom próbálkozását meghiúsították – annak ellenére, hogy a szombat esti bulit az énekesnek dedikálták. Rotten alig állt a lábán, mindenesetre nem adta fel, és vadul magyarázott a portásoknak, akik meg azzal hárítottak, hogy Rotten szemlátomást nem ura a tetteinek. Az esemény egyik szem- és fültanújának megfogalmazása szerint az énekes igazi garázdaként viselkedett. Miután belátta, hogy reménytelen bejutnia, sokáig a közeli utcákon kóválygott a szakadó esőben.  

A The Public Image Is Rotten című dokumentumfilm a Public Image Ltd. nevű brit new wave zenekar pályafutását járja körül, amelyet Johnny Rotten alapított 1978-ban, a Sex Pistols felbomlása után. Az együttes első korszaka 1992-ig tartott, majd feloszlottak, de 2009-ben újra összeálltak. Utolsó lemezüket 2015-ben adták ki What the World Needs Now… címmel.

#1

 

#2

 

#3

 

#4

 

 

#5

Fotók: The Sun