Napjainkban a plakátok reneszánszukat élik. A 20. század neves grafikusai által tervezett művekre, amelyek egy-egy termék vagy társadalmi üzenet népszerűsítését szolgálták, ma árveréseken lehet licitálni, ismételten reflektorfénybe hozva a plakát műfaját. 

061.hu

Míg a 20. század második felében többek között Kemény György, Wigner Judit, Máté András tervezte plakátok hirdették a filmművészet ismert, azóta kultikussá vált vagy éppen kevésbé elismert remekeit, addig ma a feltörekvő fiatal generáció merít inspirációt belőlük. A filmeknek még mindig helyük, szerepük van mindennapjainkban, tehát a mai kor filmplakátjai miért ne lehetnének ugyanolyan meghatározóak mint elődjeik? Napjaink népszerű filmjei és a plakátolás, mint az információátadás és népszerűsítés egyik klasszikus módszere, továbbra sem elválasztható egymástól.

A MIND[EGY] Filmposzterek újragondolva című kiállítás a mai film, a modern plakát és a kortárs grafikus triumvirátusából született. A filmeket és posztereiket Lovas Tibor grafikus összhangba hozta hangulatukkal, a digitális illusztrációk új nézőpontból közelítik meg az adott filmet. Az újragondolt plakátok között fellelhető olyan klasszikusok átértelmezése, mint a Ponyvaregény vagy a Ragyogás, de feltűnnek mai kedvencek is, mint például a Mad Max vagy a Sherlock sorozat.

A kiállítás 2016. április 9-től május 3-ig megtekinthető a Kelet Kávézó és Galériában.