Már csak egyet kell aludni a psytrance rajongóinak az idei év egyik legjobban várt klubbulijáig, ugyanis szombat este a PRLMNT-ben a stílus egyik legzseniálisabb képviselője, AJJA hívja egy pszichedelikus utazásra, testen kívüli lebegésre közönségét. A VégrePéntek (ez esetben szombat, április 2.) partisorozat szervezésében fellépő AJJA külön erre az alkalomra egy exkluzív mixet készített. Portálunk DJ Wegha szervezővel készített villáminterjút a buli apropóján.

SZABÓ FRUZSINA ANNA– 061.HU

Mi volt az első meghatározó zenei élményed, amely az elektronikus stílus irányába terelt?
Egyértelműen a Kraftwerk, ami az első meghatározó emlékem. Talán négy-öt éves korom óta passzív hallgatója voltam a bátyám révén. Ugyanígy 80-as évek italo diszkója, és a Talking Heads és a Yazoo. Tizenhét éves korom körül került a kezembe egy goa-trance CD és egyből érdekessé vált, mindig is kerestem az új hangzásokat..

Mikor kezdtél bele a buliszervezésben? 
Tizennyolc éve csináltam az első klub bulikat, természetesen nagyon hamar belefolytam a szabadtéri partyk szervezésébe is. Ami tartósan megmaradt, az a VégrePéntek! és  a ChakaCsütörtök sorozat; ezekkel főleg pesti klubokban gerilláskodunk már, több mint 10 éve.

Mit üzen ez a zene?
Nehéz kérdés. Szerintem a ‘psy’ vagy ‘goa’ mindenkinek mást jelent, de vannak közös gondolatok,  érzések, amik megfogalmazódnak az emberekben. Valamiféle közmegegyezés, összetartozás érzés… ezt viszont nem szükségszerűen lehet leírni, elmagyarázni vagy kimondani, mert aki tudja az tudja. 

Mennyire vagy igény a klub bulikra  a fesztiválszezonon kívül?
Budapesten jó pár ezres a közösség, így folyamatos az igény ezekre a bulikra, hiszen év közben is összehozza a fesztiválokon megismerkedett, összekovácsolódott társaságot.

Mit kell tudni a VégrePéntek! sorozatról?
A sorozat még a Szociál  Klubban indult, amit továbbvittünk még számtalan lokálba a városban. Vegyes, néha trance- s, néha techno- s, külföldi és hazai fellépőkkel mindezt családiasan, lazán próbáltuk előadni, miközben mindig a minőségre koncentráltunk; a mai napig igyekszünk kizárólag olyan partykat szervezni, melyeknek van valami extra töltete. Éppen ezért ilyen ritkák a VégrePéntek! bulik. 

De mit kell tudni a szombati parti főszereplőjéről, AJJA-ról?
Ajja manapság a pszichedelikus szcéna egyik kikerülhetetlen, meghatározó alakja. Ő a sokfelé ágazódott stílusok egyik közös pontja – azok is elismerik, akik a sötétebb, durvább stílusok hívői, és azok is inkább a trancesebb, progisabb vonalat preferálják. Egy őszinte, hiteles figura, aki a zenének és a kapcsolódó művészeteknek él. Nagyon örülök, hogy sok éves unszolás után elfogadta a meghívást annak ellenére is, hogy zárt klubban fog játszani, amit annyira nem kultivál. Külön nagy megtiszteltetés, hogy egy mixet is csinált erre az alkalomra, amit saját maga bevallása szerint szintén a legritkább esetben vállal. 

A svájci illetőségű zenei multitálentum AJJA velős interjúval vezeti föl budapesti fellépését, melyben sosem hallott részletességgel magyarázza a szabadtéri és a klubbulik közti különbséget, (jogosan) széthájpolja Ozorát, és megvilágítja, hogy miért olyan egyediek a szettjei. A beszélgetésért kattints IDE!