Február 18-án szombaton Bagó Bertalan rendezésében mutatják be Bertold Brecht Koldusoperáját a József Attila Színházban.

061.hu

A Koldusopera a zenés színház műfajának egyik legmeghatározóbb darabja, tele jobbnál jobb dalokkal, merész koreográfiával. A József Attila Színházban Bagó Bertalan rendezésében mutatják be humoros és egyben elgondolkoztató darabot.

Az előadás főbb szereplői: Zöld Csaba, Szulák Andrea, Auksz Éva, Horváth Csenge, Chajnóczki Balázs, Kónya Merlin Renáta, Quintus Konrád, Nemcsák Károly, Bergendi Áron, Blazsovszky Ákos, Újvári Zoltán, Galkó Balázs, Ottlik Ádám. 

Az eddigi rendezésekben megszokott, hogy húsz év körüli művész játssza Bicska Maxi szerepét, de Bagó Bertalan rendező ez alkalommal egy érettebb szereplőgárdával állítja színpadra a Koldusoperát. A darabban szerepet kapott Szulák Andrea, Kocsma Jenny megformálójaként.

“A rendező elképzelése erről a karakterről, hogy egy nagy formátumú nő, akinek a Bicska Maxival töltött idő életének legboldogabb időszakát jelenti. A szerelem utáni szakítás indítotja el Jenny-t a zuhanás lejtőjén. Híres duettjükben felhangzik az a versszak, amit ritkán szoktak magyar színpadon elénekelni. Ez igazolja a szerelmet és a meg nem született gyerekükről szóló fájdalmat” – írja a darab kapcsán a Fidelio.

A londoni Soho legmélyén Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Peachum, a koldushálózatot működtető üzletember egyetlen leányát, Pollyt. A koldusok királya azonban elégtételt vesz a bandavezéren lánya elcsábításáért…- olvasható a színlapon.

Fotó: Hatlaczki Balázs