Gasner János emlékkoncertet rendeznek március 18-án a hat évvel ezelőtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt zeneszerző-gitáros emlékére. A helyszín nem más, mint a hajdani legendás Tilos az Á szórakozóhely jelenlegi inkarnációja, a Trafik Klub. Fellépnek Gas egykori barátai, zenésztársai, s jelenlegi tisztelői, a The Best Bad Trip, a Dep’art, Legát Tibor és barátai, az Escurial Quartet, a Gentry Sultan, és a Balaton zenekar. Szólókoncertet ad Bujdosó János, s közreműködik Vető János, Joó György, Krausz Tivadar, Kettős Tamás, és Menyus-Diana is, vagyis lesz performance és felolvasás is az est folyamán.

BARTA ZSOLT- Nullahategy

Aki a 80-as évek elejétől figyelemmel kísérte a magyar undergroundot, óhatatlanul is kapcsolatba került Gasner János zenei világával. Gas -ahogy mindenki hívta- szinte minden olyan formációban játszott, amely beírta nevét a hazai alternatív zene máig sem létező nagykönyvébe. Zenélt az Európa Kiadóban, az Art Decoban, az Orkesztra Lunában, az Új Nemben, és a Sziámiban is. Legtovább talán Müller Péteréknél időzött, s minden bizonnyal a Sziámi legjobb számait köszönhetjük neki.

E mellett szívén viselte az utolsó pesti vagány, a mára tökéletesen elfelejtett,  fejebúbjától a sarkáig tetovált, börtönről-börtönre vándorló Pillangó sorsát is, akinek egy lemeznyi zeneanyagot írt, Börtöndalok címmel. Döncivel, az azóta sajnos szintén elhunyt Európa Kiadó gitárosával pedig a másik pesti legenda, Gémes János Dixi rögtönzött szabadverseihez szerzett zenét. 

Tervezett lemezborítókat, plakátokat, zenét szerzett az Opál Multimediális Mozgásszínház előadásaihoz, és az első perctől kezdve részt vett a Tibetet Segítő Társaság (T.S.T.) akcióiban. És mivel a zenéből már akkoriban sem lehetett megélni, nappal egy nyomdában dolgozott nyomdászként, ahol „mellesleg“ titokban szamizdat kiadványok is készültek. Nem lehetett tudni, hogy mikor pihen, mert ott volt minden fontosabb eseményen, legyen az koncert, vagy politikai megmozdulás.

Szerény, csendes, nyugodt ember volt. Fellépésein, ellentétben a legtöbb gitárossal, a háttérbe húzódott, ahonnan irányítani tudott, amennyiben szükség volt rá. Szeretett kísérletezni, új zenéket, zenészeket megismerni.

A halála előtti éjszaka még fellépett egy új formációval, a Paddy and the Gas Stationnal, majd hazament a családjához, s reggel nem ébredt fel. Idén lenne hatvan éves.