Egy belga általános iskola igazgatójának ugrott be a nagy ötlet: mi lenne, ha nem csak virtuális lényekre, hanem valódi könyvekre lehetne vadászni a városokban. Nagyon bejött neki.

Könyvvadászok logikája hasonlít a Pokémon Go rendszeréhez. A játékosok sejtelmes utalásokat osztanak meg arról, hogy hová rejtettek el könyveket a városban, a többiek pedig elindulhatnak a felkutatásukra. Ha valaki kiolvasta, újra eleresztheti a zsákmányt, hogy ezúttal egy másik szerencsés játékos vadászhassa le.

„A könyvtáram rendszerezése közben ébredtem rá, hogy nincs elég hely a könyveimnek. Ekkoriban Pokemon Goztunk a gyerekeimmel, így jött az ötlet, hogy a könyveket is kiereszthetnénk a vadonba”– mondta Aveline Gregoire a Reutersnek. A Gregoire család reggeli sétájinak hamar szerves részévé, hogy útjuk során könyveket vadásznak és „engednek szabadon”.

A Könyvvadászok hatalmas sikernek bizonyult, pár hét alatt több mint 40 ezren csatlakoztak a Facebook-csoporthoz. Gregoire ma már a következő lépésen gondokodik, ami egy online applikáció lenne.

Forrás: unikornis.hu