Nem mindig van kedvünk főzni vagy csomagolni a hétköznapokra ebédet, megunhatók  a környékbeli lehetőségek és az online rendelés is. Viszont milyen finom illatok szállnak magánkonyhák ablakából! Akiben megvan a felfedezőkedv, hogy más étkezőjében vendégeskedjen, regisztráljon a yummber.net-re, ami az étterem uber-féle megoldását kínálja.

CSETE BORBÁLA – 061.hu

Horváth Susa jóga- és más táborokban főz, és a jó referenciáinak előnye szinte visszájára fordult: a kreativitásra alig marad tere. A visszatérő vendégek korábbi kedvenc fogásaiból állt össze a menü. Kedden és csütörtökön a családja mellett a betérő kóstolóknak háromfogásos egészséges, húsmentes menüt kínál. Korábban könyvmarketingesként is dolgozott, és a szakácskönyvek nagy ismerőjeként kiskora óta a főzésnek él. 9-10 évesen a tökéletes paprikás krumpli receptje nyomában hetekig tökéletesítette a receptet. Tavaly több mint húsz tábort főzött végig kislánya társaságában.

Szinte “város a városban”-jelleget ölt a sokszor visszatérő vendégei sora, egy lány, aki a kislányával érkezett, egyben privát barátság kezdetét is jelentette, közösen szervezett későbbi programokkal. Susa vágya volt, hogy ismerkedjen új emberekkel, a társasági életét frissítendő érkezett a gasztronómiai ötlet: a yummberen pedig online invitál az asztalához betérőket. Kislánya, Fini is természetesen a konyhában szeret játszani, sőt, meg is kínál a maga készítette sült róka-játékdesszerttel.

Horváth Susa Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Általában egy krémleves, egy salátával kísért ravaszabb, komplexebb második fogás, és egy önmagában is hívogató desszert (mondjuk brownie házi fagyival, vagy banánkenyér eperrel és kókusztejszínnel) a kínálat, egy budapesti átlagmenü áráért. Ami bónusz: kedves gyerek- és kutyatársaság, spontán bónusz: szórakoztató asztaltársak.

Horváth Susa Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

“Kubában volt alkalmam lakáséttermekben enni, és ott is működött a társak ajánlása: így értesültem Budapesten arról, hogy az Ilka utcában egy csodálatos villateraszon lehet mexikói fogások közül szemezgetni, vagy hogy Michelin-csillagos sous-chef is kínál adott napokon degusztációs menüt. Minden opció ára igen baráti, fizetni az alkalmazáson keresztül kell, amely majd intézi a vendéglátó felé a számlánkat” – árulta el. 

A mottó az lehetne, nyitni ily módon is lehet mások felé: a magyar alkalmazás hamarosan nemzetközi vizekre is evez. Ha valaki turistaként eképpen vendégeskedhet más konyhájában, egész biztosan első kézből értesül a népszerű ízek mellett látnivalókról, autentikus betekintést nyerhet a helyi konyha révén a hétköznapokba. 

A Yummber letölthető a GooglePlay-en keresztül, egyaránt szakácsoknak és vendégeiknek.