Kötelező olvasmányok felolvasásával segítenék az online oktatást magyar színészek: Bíró Kriszta és Fullajtár Andrea színésznők kezdeményezték az akciót – írta meg a hvg.hu.

061.hu

Fullajtár Andrea az Online otthonoktatás Facebook-csoportban írta meg, hogy Bíró Kriszta felvetése alapján, mivel jelenleg úgyis több a szabadidejük, besegítenének az otthontanulók oktatásába egy kis felolvasással. A poszt lassan háromezer megosztásnál jár, az ötlet népszerűnek bizonyult, így rögtön létre is hoztak egy művészek az online otthonoktatásért nevű zárt csoportot, melynek célja a leírás szerint, hogy az otthonoktatást segíteni kívánó művészeket egy felületre gyűjtse, és így megkönnyítse a feléjük irányuló kommunikációt.

Elérhető a magyartanárok számára egy közösen szerkeszthető dokumentum is, amiben a felolvasásra váró műveket írják össze. A csoportban több színész is jelezte, hogy segít, többek között Gryllus Dorka, Simon Kornél Trokán Anna és Trokán Nóra.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök péntek este jelentette be, hogy a koronavírus miatti intézkedések részeként hétfőtől bezárnak az iskolák, a diákok digitális munkarendben folytatják a tanulást.