Tetszett a cikk?

Több mint 900 ezer euróért kelt el Catherine Deneuve mintegy 130 ruhája, amelyeket Yves Saint Laurent néhai francia divattervező egykoron a francia színésznőnek tervezett.

MTI

A Christie’s aukciósház csütörtök esti párizsi árverésén elkelt ruhák között volt az a gyöngyökkel díszített ruha, amelyet Deneuve akkor viselt, amikor 1969-ben először találkozott Alfred Hitchcockkal, valamint az az arany színű estélyi ruha is, amely az egyik Oscar-díjátadóra készült. Yves Saint Laurent több mint negyven éven át öltöztette a francia színésznőt. A ruhák “egy tehetséges ember kreációi”. “Csak azért dolgozott, hogy a legszebbekké tegye a nőket” – mondta Deneuve barátjáról.

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait. Azt még nem közölte, mire fogják felhasználni az aukción befolyt összeget. A színésznő Yves Saint Laurent-ruhatárának egy másik részét, mintegy 170 darabot elsősorban kiegészítőket, interneten árverezik el január 30-áig.

A fotón Catherine Deneuve és Yves Saint Laurent
Kép: galeriemagazine

 


Tetszett a cikk?