Május 29-én Gátos Iván és Sárik Péter adnak koncertet a Budapest Jazz Clubban a 3. Zsidó Művészeti Napok programjaként. A koncerten a klasszikus zongora mellett számos legendás billentyűs hangszert is megszólaltatnak, például egy Hammond orgonát is.

061.hu

A koncert programjában néhány, mára már ikonikus zenemű mellett több saját szerzemény és improvizáció is szerepel. A rendhagyó esten képek, bejátszások, és magukról mondott gondolatok segítségével a közönség közelebbről is megismerheti napjaink két kiváló muzsikusát. Egy zeneileg mozgalmas évtizedben tanulták az alapokat, majd a számos új zenei műfajt teremtő kilencvenes években már maguk is aktívan voltak e gyarapodás részesei. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek. Máig is tisztelik, és megidézik a zeneirodalom billentyűs hangszerekre írt örökségét, mindemellett napjainkra jól hallhatóan kialakult egyéni alkotói és előadói stílusuk.

Produkcióikat a műfaji és emberi érzékenység, a mindig jelen lévő igényesség, és minőség jellemzik. Koncertjeiken – legyen az egy trió, vagy akár egy nagyzenekari előadás – a harmónia nem csak, mint zenei alapvetés van jelen, zenésztársaik körében is ismert és elfogadott kiváló muzsikusok, közösségi emberek. Munkásságukat remek kiadványok, emlékezetes koncertek, és évente gyarapodó zenei díjak kísérik. Korábban duóban nem léptek még fel, így egy igazi, jó ideig megismételhetetlen zenei csemegében lesz része a közönségnek.