Annette Bening Vanessa Redgrave lányát játssza a kétszeres Oscar-díjas  Christoph Waltz rendezői bemutatkozó filmjében – értesült a Variety.com. Az osztrák színész Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében, a zsidóvadász Hans Landa szerepében nyújtott alakításával katapultált a  legnagyobb hollywoodi filmsztárok körébe. 

MTI, 061.hu

Waltz Kanadában forgatja a Georgetown című bűnügyi drámát, amely a The New York Times Magazine egyik cikke alapján készül. A történet főhőse a Waltz által alakított Albrecht Muth, aki elcsábítja az idős özvegyet, Viola Dratht (Redgrave) és el is veszi feleségül, hogy feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. 

A házaspár fényűző partijait a legfelsőbb politikai körök látogatják. Az, hogy Muth valójában kicsoda, csak az után derül ki, hogy nejét meggyilkolva találják georgetowni házukban. Muth 26 évesen vette el a 71 éves Dratht 1990-ben. 2014-ben, három évvel felesége halála után gyilkosságért 50 évi börtönbüntetésre ítélték.

A film producerei között van Brett Ratner és David Gerson a RatPac Entertainment vállalattól, valamint Andrew Levitas a Metalwork Picturestől, amely egyúttal a film finanszírozója is. A forgatókönyvet a Pulitzer-díjas író és drámaíró, David Auburn jegyzi. Bening az áldozat lányát játssza. A színésznő a napokban zárult velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke volt, egyúttal új filmjét, a Film Stars Don’t Die in Liverpool című romantikus drámát is reklámozta a mustrán.

A Ponyvaregény rendezője egy interjúban elárulta, hogy a figurái közülük a Becstelen brigantyk rétesimádó zsidóvadásza a kedvence. “Hans Landa a legjobb karakter, akit valaha írtam, és lehet, hogy nem is fogok nála jobbat írni soha” – mondta. Waltz nemrég kapott csillagot  a hollywoodi Walk of Fame-en, a Hírességek sétányán. 

Fotó: Nerdist