Rövidfilmmel debütál rendezőként az Alkonyat-filmsorozat sztárja, Kristen Stewart, tucatnyi női filmes egyikeként, akik lehetőséghez jutnak egy női alkotókat helyzetbe hozó médiavállalat támogatásával.

MTI

A Refinery29 médiavállalat ShatterBox Anthology elnevezésű sorozatában Stewart mellett más színésznők, köztük Gabourey Sidibe és Chloe Sevigny is kipróbálja magát rendezőként – számolt be róla a BBC News. Stewart a nők hatalmáról forgatja kisjátékfilmjét, az Oscar-jelölt Sidibe készülő rövidfilmjének címe pedig A Tale of Four Women (Négy nő története). Sidibe a Refinery29 projektjeinek New York-i bemutatóján elmondta: fontosnak tartja, hogy saját hangján szólaljon meg filmje.

“Színészi pályafutásom alatt minden – a játékom, a megjelenésem, aki vagyok, amit érzek – egy férfi, rendszerint egy fehér férfi kezében van. Csak mostanában jöttem rá, hogy én akarom eldönteni, milyen képet lát rólam a közönség” – fogalmazott a sztár. Sevigny rövidfilmje, a Kitty már el is készült és a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatják be. A Refinery29 tervei között elhangzott, hogy America Ferrera, a Ki ez a lány? tévésorozat sztárja a Behind the Headlines (A főcímek mögött) című multimédiás projekt és az Only Girl (Csak lányok) című dokumentum-filmsorozat producere lesz.