A birminghami egyetem végzős színészhallgatói, Aleksandar Sasha Dunđjerović (a BSA színházi tanszékének professzora) osztálya, május 10-én és 11-én Budapesten vendégeskedik. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán, a két egyetem közti együttműködés részeként, Bruno Schulz The Street of Crocodiles című novellás kötetéből született előadásukkal mutatkoznak be. 

061.hu

A lengyel származású, 1942-ben meggyilkolt író életrajzi elemekkel átszőtt valóságot és fantasztikumot mesterien vegyítő munkájából készült színdarabot Dunđjerović rendezésében 2015 decemberében mutatták be. A “Krokodilok utcája” az emlékek utcája a lengyel Drogobych városában, mely álmokból és rémálmokból épült. Schulz szokatlan gyerekkorának és kereskedő családjának hátborzongató történetei és emlékei a színpadon a valóság és a fantasztikum, a fizikai kifejezés és a multimédiás eszközök meglepő keverékeként jelennek meg. A darab ősbemutatóját 1992-ben tartották a Theatre de Complicite és az angol királyi Nemzeti Színház koprodukciójában a londoni Cottesloe Theatre-ben.

A Birmingham School of Acting (BSA) egyike Anglia legelismertebb színházművészettel és a kapcsolódó területekkel foglalkozó intézményeinek. Az iskola jól felszerelt, modern stúdióiban, ahol a növendékek elhivatottan készülnek a professzionális karrierre, a képzés alapját színházi előadások létrehozása adja. Az egyetem végzős hallgatóiból álló társulat az Egyesült Királyság egyik legjobb és legizgalmasabb színtársulataként szerzett hírnevet magának. Rendszeresen jelen vannak előadásaikkal Birminghamben és annak vonzáskörzetében. Az egykori növendékek közül sokan ma már sikeres filmes, televíziós vagy színpadi színészek. Miután a társulat összetétele évente változik, egyes évadaik rendkívül változatosak, repertoárjukon sokféle és fajta produkció szerepel a nagy klasszikusoktól a szórakoztató komédiákon át a kísérletező kortárs művekig, de mindben közös az a fajta frissesség, ami a fiatal, pályájuk elején lévő színészek sajátja. Céljuk, hogy minőségi, professzionális színházat csináljanak, elérhető áron.

Facebook-esemény ITT.