Augusztus 5-én, pénteken az utóbbi évek hazai hiphopjának egyik meghatározó és sikeres szereplője, Krúbi lép fel a Budapest Parkban. A szabadszájú rapper idén jubilál, első dala ugyanis épp öt éve debütált.

061.hu

Krúbi 2017-ben kezdte, első dala a PestiEst, amit megjelenése óta már több, mint 1 millióan tekintettek meg a YouTube videómegosztó portálon. Zenéje szövegéről elmondható, hogy általában naturalisztikus, de mindeközben sokatmondó. Azonban a kormányt már-már keményen bíráló, az aktuálpolitikát felhasználó szövegei is jelentek meg.

Krúbi többek között énekelt már Orbán Viktorról, Gyurcsány Ferencről vagy Schmuck Andorról. Zenéinek többségére Killakikitt, Gege, a Sör És Fű, Eminem, Kendrick Lamar, Danny Brown, a The Dillinger Escape Plan, Between The Buried And Me, valamint az Alice In Chains együttes, mind nagy hatással vannak.

Első albuma a Nehézlábérzés címet viseli, ami 2018. május 18-án jelent meg az Universal Music Kft. Hungary kiadásában. Ez az album a nagy hírnevet hozó, eddig megjelent összes dalt tartalmazza. Az album hatalmas jelképévé vált a Nehézlábérzés dalból elhíresült banán, amit bizonyos fellépések során néha magával is visz. Második albuma a 2019. február 18-án, szintén a Universal Music Kft. Hungary által kiadott Zárolás Feloldva (EP).