A Józsefváros szívében, a Horváth Mihály téren található a Pesti Srácok Emlékpark. Ez az életre kelt történelemkönyvként működő interaktív tér október 23-ig várja a látogatóit, ingyenes programsorozatával, filmvetítésekkel, kiállítással, és élőzenei koncertekkel, hogy megmutassa a ma emberének, hogy kik is voltak azok a Pesti Srácok, hogyan öltözködtek, hogyan éltek, és milyen zenét hallgattak?

061.HU

Október 23-án 19:00 órától ismét ingyenes koncert lesz az emlékparkban, méghozzá Both Miklós közreműködésével a  Ferenczi György és a Rackajam  lép színpadra. Ferenczi György és a Rackajam az ’56-os forradalomnak emléket állítva Gérecz Attila, a 20. századi forradalmi költő szerzeményeit feldolgozó albumával készül a koncertre.

Az 1929-ben született Gérecz Attilát 1950-ben államellenes összeesküvés vádjával tizenöt év fegyházra ítélték. Költészete a váci börtönben bontakozott ki, ahol maguk közé fogadták és írásra biztatták a börtönkápolna tisztásán össze-összeülő „füveskerti” írók és költők. Az 1956-os forradalom sodrában Gérecz kiszabadult, és részt vett az utcai harcokban, míg november 7-én életét nem vesztette.

A koncert különleges vendége pedig Both Miklós lesz, a Fonogram-díjas és Budai-díjas zeneszerző, zenész, aki gitárosként a Kelj fel napom című dalban is részt vesz majd.

A koncert ingyenes!

A programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja. 

Helyszín: 1082, Budapest, Horváth Mihály tér

Nyitva tartás: 2016. november 4-ig, hétfő kivételével minden nap 10-től 21:30-ig

További információ, és részletes programok: http://emlekpark.pestisracok.hu