A kutyások nagy örömére végre egy óriási döntés született két balatoni településen is, ugyanis Fonyódon illetve Balatonbogláron is rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy a kutyatulajdonosok régóta felmerülő igényét kielégítve, területeket jelölnek ki a kutyák fürdőzésére.

061.hu

Fonyódon a vízi rendőrség mögött biztosít helyet a városvezetés a kutyás strand üzemeltetésére. Balatonbogláron pedig három helyet is kijelöltek, ahol a kutyák strandolhatnak.

Mészáros Miklós, balatonboglári polgármester meghívására nemrég a Kutyabarát.hu ellátogatott a városba, ahol bejárták az érintett partszakaszok egy részét. A kutyás park, kutyafuttató kialakítása mellett három kutyafürdési lehetőséget is terveznek, azonban – ahogy ezt a polgármester úr jelezte – nem biztos, hogy mindhárom már idén beindul. 

Az egyik helyszínnél, a Bólya köz – Hunyadi utca sarkánál szeretnék a kutyás parkot megvalósítani, amely 50 méterre van a Balaton partjától, attól a kijelölt területtől, ahol a kutyák is bemehetnek a vízbe. A parktól egy kijelölt útszakasz vezethet majd le a parthoz.