Snoopy kutya már a leghíresebbek között van. Hétfő délelőtt csillagot kapott a legendás Hollywood Boulvard-on, a Walk of Fame-en vagyis a hírességek sétányán: ott, ahol 1960 óta Hollywood legnagyobbjainak a nevét cementezik a betonba.

061

A beagle csillaga, közvetlenül az alkotója, a képregényrajzoló Charles Schulz mellé került. Snoopyé a 2563. csillag a sétányon, de nem ő az első rajzolt figura: ebben az exkluzív klubban Miki egér, Donald kacsa, Tapsi Hapsi, Hófehérke és Shrek társa lett a foltos kutya, aki talán leginkább arról ismert, hogy kutyaháza tetején szokott álmodozni: de I. világháborús pilótaként, jéghoki játékosként, íróként és hű ebként is megállja a helyét.

Snoopy a képregénykockákról már rég a tévébe és a mozivászonra költözött, de hamarosan jön a legnagyobb dobása. A Jégkorszak-filmeket készítő stúdiónál született meg a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film (Peanuts, hazai bemutató: december 24.). A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló digitális vígjátékban a képregényekből ismert összes kerek fejű, vicces figura szerepel: és Charlie Brown szerelmes lesz!