Öt év után tér vissza Budapestre a Lacuna Coil, az egyik legnépszerűbb gothic metál zenekar. Az 1994-ben alakult milánói csapat május 7-én az újbudai A38 hajón mutatja be legutóbbi, Delirium című lemezét.

MTI

Nyolcadik albumával egy sötét, elhagyatott, régi szanatórium képzeletbeli falai közé vezet a Lacuna Coil. A Delirium egy szellemekkel és megkínzott lelkekkel teli, tönkretett életek sebeit magán viselő képzeletbeli világot mutat be – írja ajánlójában a szervező Concerto Music.

Az olasz metálzenekar lemeze a korábbiaknál sötétebb és ijesztőbb hangulatot teremt. Mint írták, a Delirium arról a horrorról szól, amellyel minden nap szembesülnünk kell, amikor az ismeretlennel nézünk szembe. Az anyag készítésében ezúttal is jelentős részt vállalt az alapító basszusgitáros, Marco Coti-Zelati, aki producer is volt, sőt Alessandro Olgiati fotóit felhasználva ő alakította ki a borító grafikáit is.

A Lacuna Coilban Marco Coti-Zelati mellett Cristina Scabbia és Andrea Ferro énekel, gitáron Diego Cavallotti játszik, a dobos az amerikai Ryan Blake Folden. Az együttes legutóbb 2012-ben a Sziget fesztiválon lépett fel Magyarországon. A május 7-i koncert előzenekara a moldovai Infected Rain lesz.

Fotó: youtube