Jubileumi éve betetőzéseként a Ladánybene 27 (LB27) nagykoncertet tart október 23-án az Akvárium Klubban. A 30. születésnapját idén ünneplő csapat, a legelső magyar reggae zenekar korábbi tagjait is elhívta az estre.

MTI

“Az Akvárium Klubban fogunk ünnepelni a fővárosban, másnap pedig a pécsi Zsolnay-negyedben játszunk. Ezen a két fellépésen a jelenlegi kilenc tag mellett a zenekar történetének szinte valamennyi muzsikusa ott lesz, köztük Árokszállási Tamás, Pálinkás Levente (Lewy Brandy) és Tóth Gábor (Tádé). Mindenkivel ma is remek a viszony” – mondta Bodnár Tibor gitáros, a zenekar vezetője.

A csapat 1991-ben elsőként jelentetett meg reggae lemezt Magyarországon, később az LB27 csinálta az első dub- és riddimlemezt is, 1999 óta pedig minden nyáron Reggae Campet rendez külföldi fellépőkkel. Az együttesnek tizenegy albuma jelent meg; legismertebb dalaik közé tartozik a Rastafari, a Van még a világon, a Kell egy ház, a Szedegetem vagy a Judge Day.

“A műfaj az elmúlt három évtizedben népszerű lett nálunk, számos sikeres követőnk lett a színpadon, de alapvetően megmarad egy réteg zenéjének. Mi mindig a reggae tradicionálisabb vonalát próbáltuk vinni, miközben a nemzetközi színtéren számos egyéb stílusa hódít. A kilencvenes években kijutottunk Jamaicába, ahol az ottani roots reggae hatása nagyon megérintett minket” – idézte fel korábban Bodnár Tibor.

A LB27 jelenlegi felállása: László M. Miksa (ének), Bodnár Tibor (gitár), Bokó Zoltán (billentyű), Hertelendi Rasta István (basszusgitár), ifj. Hurguly Attila (dob), Kálmán András (billentyű) Görögh Dani (trombita), Hegyi Viktor (harsona), Pásztor Ákos (szaxofon).

A budapesti koncerten mellettük színpadra lép a régi tagok közül Árokszállási RasTamás (dob), Barcza Gergő (szaxofon), Tóth “Tádé” Gábor (gitár), Szarka Sándor (billentyűk), Szántó “Hacsek” Attila (ének), Tary Zsolt (szaxofon), Szebeni Zsolt (billentyűk), Kelemen “KG” Gábor (djembe), Pálinkás Levente “Lewy Brandy” (billentyű, ének, ütőhangszerek), Huba Zoltán (szaxofon), Deseő Balage (billentyű), Krecsmáry Zsolt (dob), Skerlecz Gábor “Skeki” (harsona), valamint Mr.Roul NO (vokál) és Bratosin Hascu (ütőhangszerek).