Lady Gaga fogja játszani Ridley Scott új filmjében a “fekete özvegyként” elhíresült Patrizia Reggianit, az 1995-ben meggyilkolt Maurizio Gucci olasz divatcsászár volt feleségét, aki sohasem ismerte el, hogy megbízást adott volt férje megölésére.

MTI

Reggiani 18 évet töltött egy olaszországi börtönben, ahonnan 2016 októberében szabadult. A most hetven éves nőt 1997-ben tartóztatták le és huszonhat év börtönre ítélték, de jó magaviselete miatt előbb kiengedték.

Neve először a Gucci divatház alapítójának unokájával kötött házassága révén vált ismertté: Maurizio Guccival 1973 és 1985 között voltak házasok. Válásuk után tizenkét évvel Maurizio Guccit milánói irodája bejáratánál lelőtték, a gyilkos megsebesítette az épület portását is, az ő tanúvallomása segített a bérgyilkos és megbízói azonosításában. Mint kiderült, Reggiani több százmillió lírát fizetett volt férje megöléséért. Az olasz sajtóban “fekete özvegynek” elkeresztelt nőt a vád szerint narcisztikus bosszú vezérelte. A volt feleség mindig is tagadta bűnösségét, de egyedül Guccitól született két lánya hitt neki. A Lady Gaga főszereplésével készülő mozit Ridley Scott rendezi, aki a produceri teendőket is magára vállalta.

Az olasz származású amerikai énekesnőt legutóbb a Csillag születik című filmben láthatta a közönség. Alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. A Gucci-film címéről és megjelenési dátumáról egyelőre nincsenek információk.

Fotó: variety.com