Lady Gaga amerikai énekesnőt “súlyos fájdalmak” miatt kórházba szállították, ezért nem lép fel a pénteken kezdődő brazíliai Rock in Rio fesztiválon.

MTI, 061.hu

A 31 éves énekesnő csütörtökön a Twitteren tudatta rajongóival, hogy nem egyszerű csípőproblémáról, vagy a turné miatti kimerültségről van szó, hanem súlyos fájdalmaktól szenved, de a legjobb szakemberek kezében van. Gaga a hét elején elárulta, hogy fibromialgiában szenved. Ez egy rendkívül összetett kór, amelynek diagnosztizálása sem egyszerű, depresszióval, ízületi és izomfájdalommal jár, és gyakran okoz emésztőszervi panaszokat is.

Az énekesnő nem tért ki rá, hogy mikor került kórházba és hol ápolják. A Rio de Janeiró-i Olimpiai Parkba meghirdetett Rock in Rio fesztivál szervezői közleményben tudatták, hogy a rendezvény pénteki nyitóprodukciójaként nem Gaga fog színpadra lépni. A Million Reasons és a Perfect Illusion című slágerek előadója a decemberben véget érő Joanne World Tour elnevezésű turnéja keretében adott volna koncertet Rióban.

Gaga már korábban bejelentette, hogy a betegsége okozta fájdalmak és kimerültség miatt, a turnét követően tart egy kis szünetet. A hónap elején már elhalasztotta egy montreali fellépését, gégegyulladásra és légúti fertőzésre hivatkozva. A pénteken kezdődő Rock in Rio fesztivál fellépői között van a Maroon 5, Fergie, az Aerosmith, a Bon Jovi, a Red Hot Chili Peppers és a Guns N’ Roses.

Gaga a legutóbbi Grammy-díjátadón a Metallicával közösen adta elő a kaliforniai metalbanda egyik új számát. Az előadás technikai okok miatt nem sikerült túl jól, később azonban bebizonyították, hogyan is fest és hangzik a színpadon a tökéletes kollaboráció:

Fotó: dozonlife.com