Hazánk legrégebben megrendezésre kerülő bluesfesztiválja köszönhetően főtámogatónknak, az MVM ZRT.-nek, ezúttal minden program egy helyszínen az ASE Csarnokban és közvetlen környezetében kerül megrendezésre.

A Gastroblues Klub hétfőtől szerdáig még a korábbi helyszínen lesz, majd csütörtökön az ASE Sport Étterembe költözik a Loyal Apples’ Club és a Rudán Joe Akusztik koncertjére. A Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny az ASE Parkban lesz, akárcsak tavaly. Július 5-én, a pénteki napon az ASE Csarnok kerül a fókuszba, ahol Laura Cox személyében ismét egy francia hölgy lesz gitárjával a színpad éke. Legújabb albuma személyes és kemény blues-rock hangzást sugall. Az Omega Testamentum a dobos Debreczeni Ferenc vezetésével tartja életben az egykori Európa szerte is sikereket aratott zenekar népszerű dalait. A Tornóczky All Access egy új népszerű rock
formáció a gitáros vezetésével.

Szombati nap és a fesztivál valószínűleg legnagyobb meglepetése a 27 éves szicíliai Matteo Mancuso gitáros lesz, aki „The Journey” című tavalyi albumával üstökösként robbant a gitárvilág egére. Előremutató játék- és gondolkodásmódja paradigmaváltást idézett elő. Al Di Meola úgy véli, Matteo improvizációs képességével fényévekkel jár mindenki előtt. A fesztiválon jazz-rock triójával lép fel. A Mike Gotthard és Szebényi Dániel alkotta Blues MD – akárcsak tavaly – kiegészül vendégekkel, ezúttal Ganxsta Zolee és Takács Vilkó alkotta Dos Diavolos, valamint Vitáris Iván csatlakoznak hozzájuk. Talán sokan meglepődnek: a 2019 óta működő Dos Diavolos valódi déli bluest játszik két akusztikus gitárral, saját és klasszikus blues darabokkal. A zene él tovább, a Mini együttes a billentyűs Németh Károly vezetésével viszi tovább Török Ádám szellemét és zenei munkásságát. Állandó vendégük a hegedűs Kézdy Luca és csatlakozik hozzájuk a régi barát, Závodi János gitáros. A formáció Ádám iránti tiszteletből nélkülözi a fuvolát. A többiek a régi Miniből Balogh „Szivacs” Jenő (dob), Paróczai „Tacskó” Attila (basszusgitár), továbbá Kosik Kristóf (gitár) és Török Viktor (ének).

A templomi koncert helyszíne változatlanul az evangélikus templom. A fellépők: Kormorán zenészeiből: Fehér Nóra, Vadkerti Imre, Koltay Kurszán, Szekeres Zoltán. Továbbá Szebényi Dániel és Mike Gotthard; Pál Balázs Jenő (gitár) és Czakó József (ének), Petruska és Pintér Petra, valamint a Gordanov Blues Ghetto. Az ASE Parkban a Kárpát-medencei Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny zenei csemegéjét a 75 éves Deák Bill Gyula Blues Band-je és a 25 éves Ismerős Arcok szolgáltatja. A két formáció már eddig több városban adott közös koncertet. Közös produkciójuk kiemelkedő élménynek ígérkezik. A Kárpát-medencei zenekarokat a délvidéki Fehér Nóra (Kormorán), Gordanov Blues Ghetto, a felvidéki Vadkerti Imre (Kormorán), Pál Balázs Jenő Band, Joint Venture, az erdélyi (szervezés alatt) képviseli. A vasárnapi főzőverseny és a koncertek idén is ingyenesen látogathatók. A Borbarát Találkozó borászai: Eszterbauer, Takler (Szekszárd), Légli (Balatonboglár), Tiffán (Villány). A Gastroblues Fesztivál saját YouTube csatornája folyamatosan bővül, fejlesztés alatt áll. Az üzemeltető szerint 80 ezer órányi volt eddig a megtekintésre szánt idő. A labdarúgó EB-re tekintettel a szervezők gondoskodnak a mérkőzések megtekintéséről is. E néhány sor pusztán ízelítő a Gastroblues Fesztivál idei műsoraiból. Kövessék a Facebook portálon a Gastroblues Fesztivál frissülő híreit. A Gastroblues Fesztivál szervezői szeretettel várnak minden kedves régi és új látogatót!