Negyvennyolc évnyi működés után bezár az 1969 nyarán nyitott nagy múltú, Gyorskocsi utcai Pajtás Étterem. A Facebookon közölt hírt a 444.hu szúrta ki.

061.hu

Az 1969 óta létező Pajtás különlegességét az adja, hogy itt nemcsak a klasszikus szocialista-kádárista önkiszolgálóétterem-szerkezet és -menüsor maradt meg szinte érintetlenül, hanem a teljes berendezés is, ami egyfajta skanzenné avatta a helyet, ami a közelében található Bambi presszóval együtt lényegében interaktív gasztro-történeti múzeumként funkcionált – írja a portál. Az üzletvezető tájékoztatása szerint a közkedvelt retró étterem június 30-án nyit ki utoljára.

“Vezetői döntés, amit mi is ma tudtunk meg! Köszönjük, hogy kitartottak mellettünk és szerették a főztünket, illetve magát a helyet! Mi nagyon szerettünk itt lenni és a helyet, magát a vendégeket, illetve a hangulatot! Köszönjük!”

– írja posztjában az étteremvezető, aki a kommentelők kérdésére elárulta: az üzemeltető Junior Zrt. egyelőre még őt sem tájékoztatta a bezárás okáról. Annyi bizonyos, hogy újranyitásról nincs szó, a Moszkva tér című kultfilmben is feltűnt vendéglátóhely sorsa egyelőre ismeretlen.

Fotók: 24.hu, etterem.hu