Egészségügyi okokból visszavonul a turnézástól Ozzy Osbourne, derül ki a zenész közleményéből, melyben a május-júniusra időzített, a Judas Priesttel közös európai turnéját is lemondta.

061.hu

“Sosem gondoltam volna, hogy a turnézós napjaim így érnek véget” – írja Ozzy a közleményében. A hetvennégy éves Osbourne az utóbbi években sokat betegeskedett, többször kellett lemondania vagy elhalasztania fellépéseket, legutóbb a gerincével volt gond, műteni is kellett.

A Variety megkereste a zenész stábját, ám azok nem akartak további információval szolgálni. A teljes közlemény így szól:

“Alighanem ez az egyik legnehezebb dolog, amit valaha meg kellett osztanom hűséges rajongóimmal. Amint azt alighanem tudjátok, négy évvel ezelőtt volt egy komoly balesetem, amelyben megsérült a gerincem. Az egyetlen célom az utóbbi időben az volt, hogy visszatérhessek a színpadra. Az énekhangom rendben van. Ugyanakkor három műtét, őssejtkezelések, végtelen fizikoterápiás kezelések és legutóbbi úttörő Cybernics (HAL) kezelés után a testem még mindig gyenge.

Őszintén megtisztel, ahogy türelmesen ragaszkodtatok a koncertjegyeitekhez, de a lelkiismeretem azt diktálja, hogy beismerjem, fizikailag nem vagyok képes megcsinálni a közelgő európai/Egyesül Királyság-beli turnémat, nem bírnám ki az ezzel járó utazást. Higgyétek el, a gondolat, hogy csalódást okozzak a rajongóimnak, teljesen kikészít, jobban, mint azt el tudnátok képzelni.

Soha nem gondoltam volna, hogy a turnézós napjaim így véget értek. A csapatom jelenleg azon ötletel, hogy hol tudnék fellépni anélkül, hogy városról városra és országról országra kellene utaznom.

Szeretnék köszönetet mondani a családomnak… a zenekaromnak… a stábomnak… régi barátaimnak, a Judas Priestnek, és természetesen a rajongóimnak végtelen odaadásukért, hűségükért és támogatásukért, valamint azért, hogy olyan életet adtak nekem, amiről álmodni sem mertem. Szeretlek titeket…”