Liam Gallagher, az Oasis volt énekese négy szám után félbeszakította koncertjét, és távozott a színpadról a Lollapalooza fesztivál nyitónapján, helyi idő szerint csütörtök este – tudósított a Chicago Tribune.

MTI

Gallaghernek a chicagói Grant Parkban rendezett eseményen egy órán át kellett volna zenélnie, ám húsz perc után minden magyarázat nélkül abbahagyta a műsort, és távozott. A brit énekes nem sokkal később, amikor a koncertjének eredetileg be kellett volna fejeződnie, a Twitteren kért bocsánatot. “Elnézést kérek azoktól, akik eljöttek a chicagói bulira, tegnap nehéz koncertem volt, tönkretette a hangomat” – írta a mikroblogon.

Az előző esti buli a Lollapalooza egyik hivatalos előestje volt a Park West nevű kis klubban, a város északi részén. Gallagher 13 számot adott elő, köztük régi Oasis-dalokat is, de a legtöbb októberben megjelenő új albumáról szólt.

A Lollapalooza fesztivál, ahol idén fellép többek között a brit Muse és az új-zélandi Lorde, vasárnapig tart. A népszerű zenei eseményt 1991-ben hívták életre, azóta – kis szünettel 1997 és 2003 között – évente megrendezik. 2010-ben utazó fesztiválként az Egyesült Államokon kívül is bemutatkozott, Európába 2014-ben érkezett, a berlini Tempelhof repülőtéren tartották. Idén július végén Párizsban is rendeztek Lollapaloozát.