Limfómája van Jeff Bridgesnek, A nagy Lebowski sztárjának, de a színész elmondta, hogy orvosai jó prognózissal biztatják.

MTI

A 70 éves színész hétfő este a közösségi médiában osztotta meg a hírt követőivel. Mint közölte, tisztában van vele, hogy nyirokrendszerének daganatos megbetegedése súlyos, háláját fejezte ki családjának, barátainak és orvosainak, és megígérte, hogy gyógyulásáról tájékoztatja rajongóit.

A hétszer is Oscar-díjra jelölt filmsztár 2010-ben az Őrült szív című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az amerikai filmakadémia díját. A hatvanas évektől filmező színész egyebek mellett az Azok a csodálatos Baker fiúk, a Csillagember, A félszemű és A préri urai című filmjeivel is sikert aratott. Legutóbb 2018-ban a Húzós éjszaka az El Royale-ban című thrillerben láthatta a közönség a moziban, jelenleg a The Old Man című tévésorozatban forgat.

Jeff Bridges színészdinasztiából származik, szülei, Lloyd és Dorothy Bridges 1998-ban hunytak el, fivére, Beau Bridges is filmszínész. Feleségével egy forgatáson ismerkedett meg, 1977 óta házasok, három felnőtt lányuk van.