Sok tekintetben jobbak a magyar fesztiválok, mint a nyugat-európaiak – jelentette ki Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában.

MTI

A főszervező – hangsúlyozva, hogy nem csak a Sziget Kft. rendezvényeire gondol – azt mondta, mind a programok, mind pedig a szolgáltatások tekintetében kreatívabbak, felkészültebbek a magyar fesztiválszervezők. A magyar fesztiválszervezők sok energiát és pénzt fordítanak arra, hogy igazán komfortosak és szerethetőek legyenek a fesztiválok – tette hozzá. A Sziget és a VOLT fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első.

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja – ismertették közleményükben.