Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A gasztrofesztiválok listáján már kipipálhatunk szinte minden olyan ételt és italt, amiket egy fabódéba vagy kajás kocsiba besüllyeszthető. Ezen a héten sem maradhatunk szabadtéri belvárosi mulatság nélkül,  a cseh sörök szerelmesei vigadhatnak a Szabadság téren június utolsó hétvégéjétől közel másfél héten át. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA– Nullahategy

Az idén nyolc éves Budapesti Cseh Sörfesztivál afféle mozgalomnak is tekinthető: a már ismert és kevésbé ismert kisüzemi cseh söröket és a cseh kultúrát mutatja be Budapesten. A gasztrorendezvények egyre növekvő közönsége miatt 2015-ben a szervezők már nagyobb helyszínre vitték a fesztivált, hogy kényelmesebben, több kiállítóval, különlegesebb élményekkel ajándékozhassák meg a vendégeket.

769431

Néhány igazi különlegesség is terítékre került, amelyekkel ritkán találkozhatunk magyar rendezvényeken: ilyenek többek között a Purkmistr, a Kout, a Brevnov, a Kocour és a Sveti Norbert mikró sörfőzdék sörei, de a közkedvelt gyártók közül képviselteti magát a Ferdinand, a Hubertus, a Bud1795 és a Zubr. Aki erősebbre vágyik, elbódulhat a cseh sörökből készült párlatkülönlegességektől, és egyéb cseh párlatoktól, és cseh röviditaloktól .

11061954_854003128012417_34620422778219042_nA cseh gasztronómia természetesen nem csak a sörkultúrából áll. A fesztiválon nem maradunk az országra jellemző ételek nélkül: cseh sültekkel és knédlivel kísérhetjük le a malátanedűt. Itt is összefuthatunk a nyári rendezvények gasztrosztárjával, a Kolbice-cal, ami a klasszikus Laci konyhát végre letaszította a trónról, és szinte minden fesztiválon megtalálható.

A VIII. Budapesti Cseh Sörfesztivál legnagyobb előnye az egyszerűsége. Hatalmas piros pont jár a szervezőknek, ugyanis a több mint százféle sör ellenére nincs belépő, nincs flancos, agyonutált kártyás fizetős rendszer, nem kell korsót venni, és bőven van ingyenes mosdó. Aki nem szereti a tömeget, látogasson ki hétköznap, munka után egy jó korsó serre, akkor elkerülheti a hétvégén borítékolható heringpartit.

Fotók: miferfiak.hu; mno.hu; Facebook


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •