Szerda este a Londoni Magyar Kulturális Központban mutatják be Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét, amely több mint 35 országban jelenik meg.

MTI

A regény tavaly nagy sikert aratott a Londoni Könyvvásáron, azóta Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Ausztráliában, Portugáliában, Tajvanon és Hollandiában is kiadták, és hamarosan megjelenik az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben. Az Egyesült Királyságban szerdától kapható a könyv, amely Gárdos Péter szüleinek egymásra találását meséli el: holokauszt-túlélőként Svédország különböző menekülttáboraiban lábadoztak, levelezés útján találtak és szerettek egymásba.

Gárdos Péter filmje, amelyet a könyvből forgatott, márciusban a San José-i Cinequest Filmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában. A szerző a kiadó tájékoztatása szerint április 23-án a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Chaja Polak holland íróval beszélget majd, aki Salka című regényében holokauszt-túlélő anyjának állított emléket.