Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Tiffany Kettő mától a hivatalosan élő legidősebb macska a Guinness Világrekord bizottság szerint. A cica ma lett 27 éves és a kaliforniai San Diegoban él. Gazdija állítása szerint kedvence még mindig életerős.

NULLAHATEGY

Tiffany Kettő azonban vagy a legidősebb élő macska, vagy nem. Vannak ugyanis trónkövetelők, de csupán olyan macskák, amelyek gazdijai ennél magasabb életkorokat állítanak aktuális (még élő) kedvenceikről, de nem rendelkeznek erről elegendő bizonyítékkal. Sharron Vorhees ellenben rendelkezik állítását igazoló dokumentumokkal is kedvence életkorát illetően, ráadásul olyanokkal, amelyeket a Guinness World Records erre illetékes bizottsága is elfogadott. Akárhogy is, ő mától a világrekorder cicus, aki ilyen figyelemre méltóan magas kort ért el.

 ncoldcat343224x012_t840x568

A Guinness World Records Tiffany Kettőt ismerte el tegnap ugyanis hivatalosan a legidősebb élő macskának. Tiffany Kettő a tavaly elpusztult Poppy-t követi, aki miután tavaly megkapta ezt a megtiszteltetést, el is távozott az élő macseszok sorából.

 Polaroid-Collage-oldest-cat-tiffany_tcm25-371457

Sharron Voorhees, 73 éves nyugdíjas ügyvéd és állatbarát Point Lomában, Kaliforniában él és 10 dollárt fizetett Tiffanyért, amikor meglátta őt egy kisállat boltban. 1988-at írtunk ekkor, és Sharon –állítása szerint – azonnal érezte, hogy létrejött a kapcsolat az aranyos tarka cicus és közte, abban a pilanatban, amikor a pici kölyökcicus felnézett rá a boltban.

Tiffany-Two

A cica Sharont korábbi kedvencére, Tiffanyra emlékeztette, aki rákban halt meg mindössze egy éves korában. Sharon ezért nevezte el „Ketteskének” az új cicust, aki a Tiffany nevet még az 1970-es években kapta, mert “azokon az üveg lámpaernyőkön volt annyi sok szín, mint rajta”.“Néha eltűnődöm, talán ő maga Tiffany Egyes, aki csupán egy második életet él. Két életet is lehet élni egy testben…” – tűnődött Sharon.

Sharron a Guinness bizottsággal akkor vette fel a kapcsolatot, amikor nővére szólt neki, hogy a rekordot tartó Poppy, 1990-ben született, így fiatalabb, mint Tiffany Kettő.  Nővére töltötte ki az online űrlapot is, és amikor az életkor igazolására tették fel a kemény kérdéseket – beleértve fényképeket, orvosi feljegyzéseket, naptári jelöléseket, és feljegyzéseket – Sharron és nővére már látta, hogy Tiffany Kettő elég esélyes erre a megtisztelő címre.

tiffany

A Time magazin kérdésére, miszerint meg tudná-e jelölni a macska pontos születésnapját, Sharron azt mondta, hogy erre igazából csak az állatorvos feljegyzései alapján tud tippelni, a pontos nap ugyanis nem ismert. Ennek ellenére a 27 éves állat máig “nagyon tanulékony” bár manapság már kimutatja a harcias oldalát is. Amikor arról kérdezték, milyen Tiffany Kettő kapcsolata más macskákkal, Sharron azt mondta:

“Ő mindig egy szexi cica volt, én aztán megmondhatom. A fiúk még akkor is szerették őt, amikor már nem is tüzelt. Egyszer volt egy cica az utca túloldalán, és az csak vele volt hajlandó még barátkozni is. Tiffany már 13 éves volt ekkor. A kis kandúr szinte átrontott az utca túloldaláról, csak hogy láthassa őt, már amikor szegényt egyáltalán kiengedték a gazdái. Ez egy igazi „Harold és Maude”történet volt, csak cicák által előadva. “

tkxnfvu0lvhbgekevqdy

Sharron születésnapi partit is tartott Tiffany Kettőnek szombaton, ahol a muffinok tetején kis marcipán halak voltak, aranyhal kekszeket szolgáltak fel, májkrémet valamint pezsgőt is kaptak nem csak a macska, hanem az emberi  fajhoz tartozó vendégek is.

Tiffany Kettő mindenesetre elég vékonyka cicus: mindössze hat kiló. Ennek ellenére még mindig elég jó egészségnek örvend: “A vérnyomás gyógyszereket minden nap együtt vesszük be, bár ő valószínűleg jobb formában van, mint én. “ – mondta a gazdi.

Oldest-Cat-Living---Tiffany-Two--Guinness-World-Records_tcm25-371031

A Time magazin azt is tudni szerette volna, hogy Shannon szerint miért él még ez a macska ennyi ideje. Sharon erre azt mondta: “Ó, istenem, hát nem tudom. Annyira odaadó volt velem mindig. Még mindig nyáladzik, amikor simogatni kezdem. Néha azt hiszem, egyszerűen csak nem akar elhagyni engem. “

ncoldcat343224x014_t840x568

Forrás: Time Magazine, www.guinnessworldrecords.com


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •