Bob Geldof kezdeményezésére és szervezésében 30 éve, 1985. július 13-án tartották a monumentáslis Live Aid segélykoncertet.

A koncert célja az afrikai, elsősorban az etiópiai éhezők megsegítése volt. Televíziós közvetítéseken keresztül több mint másfél milliárd ember látta egyenes adásban, így ez lett az emberiség egyik legnagyobb kollektív eseménye. A koncertet két fő helyszínen, a londoni Wembley stadionban, és a philadelphiai  John F. Kennedy stadionban tartották, valamint további koncerteket rendeztek többek között Sydneyben és Moszkvában is. Londonban mintegy 72 ezer, Philadelphia-ban 90 ezer nézője volt.

A program a Wembley-ben, helyi idő szerint délben kezdődött, a JFK Stadionban két órával később lépett színpadra az első előadó. Londonban este 10-ig, Philadelphia-ban helyi idő szerint 11-ig tartott a koncert. Londonban a Do They Know It’s Christmas-el, Amerikában a We Are The Worlddel zárult a program. A szervező Bob Geldof elképzelése szerint a Live Aid egyszeri és megismételhetetlen volt, ezért jó minőségű és teljes felvétel az eseményről nem készült.

Egyébként a Live Aid Hungary koncert hazánkban a Budapest Sportcsarnokban volt 1985 december 26-án, a televízió 1986 január 13-án sugározta részleteit. Az Egy falat kenyér c. szám a segélykoncert kapcsán megjelent lemezen szerepel Hobó, Presser Gábor, Révész Sándor és Somló Tamás előadásában. A koncerten az LGT, és a Hobo Blues Band tagjaival adták elő.