Ma a helyére, a Kossuth térre kerül az a fenyőfa, amely több, mint három évtizeden át egy család kertjében cseperedett, de mára kinőtte az udvart.  A család egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen bár meg kell válniuk szeretett ezüstfenyőjüktől, büszkék arra, hogy az ország karácsonyfája lehet belőle, ahogy korábbi évek egyikében a képen látható fából is.

MTI

 A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezik az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette. Tavaly, a saját kertjéből karácsonyfát felajánló dabasi család kezdeményezését követően gondolt arra, hogy az udvarán álló, mérete miatt veszélyessé vált fenyőfa méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

A fenyőfa érkezése a forgalmi viszonyoktól függően, a katasztrófavédelem szakembereinek, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével ma délután várható. Díszítése november 28-án hétfőn, a reggeli órákban kezdődik meg. A fantasztikus méretű ezüstfenyő január 6-ig, vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret.

fotó:biphoto