Június 21. kedd van, azaz ma indul a VOLT Fesztivál Sopronban, amelyet az itthon óriási népszerűségnek örvendő rock banda, a Muse nyit, de az ötnapos bulin fellép még a The Killers, a Sum 41, a Bring Me The Horizon és természetesen hazai kedvenceink is. Jöjjön most a 061.hu 3+3-as koncertajánlója!

061.hu

Muse (Június 21. 22:30)

A gyakran a Queen 21. századi megfelelőjének nevezett Muse különböző műfajok és stílusok között egyensúlyoz, szeret új területeket felfedezni, kísérletezni. Az együttes titka elsősorban a szokatlan énektémákban, az érzelmes és szenvedélyes előadásmódban, Matt Bellamy különleges hangjában, az újszerű hangzásban rejlik. A Muse egyfajta elegye a progresszív rocknak, a glamnek, az elektronikának és a kísérleti zenének. Utóbbi miatt a Radioheadhez is szokták hasonlítani.

The Killers (Június 22. 22:30)

A Las Vegas-i The Killers 2002-ben alakult, zenéjük főleg a ’80-as évekbeli angol új hullámon alapszik. Tagjai: Brandon Flowers (vokál, szintetizátor), Dave Keuning (gitár, vokál), Mark Stoermer (basszusgitár, vokál) és Ronnie Vannucci Jr. (dob). Az első albumuk a Hot Fuss, melyet 2004-ben adtak ki. Második albumuk a 2006-os Sam’s Town. Harmadik albumuk 2008 novemberében jelent meg, Day & Age címmel. Legismertebb dalaik a “Somebody Told Me”, a “Mr. Brightside”, a “When You Were Young” és a “Read My Mind”. A VOLT-ra valószínűleg idén megjelent albumukat, a ‘Pressure Machine’-t hozzák, de a régi slágerek is egész biztosan felcsendülnek majd.

Pendulum (Június 25. 22:30)

Az ausztrál banda LIVE formációja egészen biztos, hogy megmozgatja a közönséget, nemcsak azért, mert ők zárják a Nagyszínpad programját, hanem mert tényleg szuperek teljes zenekarral. A Pendulum zenekar 2002-ben alakult két producer, Rob Swire és Gareth McGrillen kollaborációjából, akikhez egy DJ, Paul ‘El Hornet’ Harding csatlakozott. Hibridkoktél-receptjük sikeresnek bizonyult, drum and bass-rock-electronica címkéjükkel körbejárták a világot Amerikától Sanghajig, hol a klasszikus DJ-Setjükkel, hol Live zenekari felállásukban. Magyarországon 2005 és 2008 között eddig csak dj settet adtak elő. A 2008-ban a Sziget fesztiválon léptek volna fel először live felállásban, de mivel a felszerelésük nem érkezett meg egy sajnálatos baleset miatt, ezért a fellépésük elmaradt. 2008. novemberében Magyarországon először Live felállásban léptek fel a MÁV Vasúttörténeti Parkban 4000 ember előtt. A 2009-es Sziget Fesztiválon is felléptek, hatalmas sikert aratva.


Ivan & The Parazol (június 21., 17.00)

Vitáris Ivánék mindig jó bulit csapnak, a VOLT-on sem érdemes kihagyni a koncertjüket. A 2010-ben alakult zenekar pillanatok alatt lett a hazai rockzenei színtér egyik legnépszerűbb csapata, az évtized egyik emblematikus együttese, amely mindig a következő megléphető szintet keresi, egyben ügyesen építette karrierjét az országhatárokon túl is. Az elmúlt évtizedben példaértékű karriert futott be a zenekar, 2021-ben megjelent ötödik nagylemezük négy angol nyelvű album után végig magyarul szól (erről ITT beszélgettünk Vitáris Ivánnal), a Budai Pop című anyaghoz ráadásul egy könyv is tartozik, amelyben szépírók novelláiban elevenednek meg az új dalok. 

Fran Palermo (június 23., 20:00)

A Fran Palermo az a banda, amelyre a hazai poprock szcénában szokás féltékeny lenni, ugyanis a zenekar nagyon egyben van, mind a zene, a szöveg és a látványvilág tekintetében. A csapat agya a kubai születésű, de spanyol származású Henri, aki egyszer úgy nyilatkozott magáról a róla készült dokumentumfilmben: “én, azt hiszem, elég mélyről jövök, és akik mélyről jönnek, mint a mélytengeri halak, kicsit mások, kicsit szörnyek”. Ha szörny nem is, de biztos, hogy csodabogár, aki szeret mindent egy kézben tartani, legyen az dalszövegírás, vagy a látványvilág megteremtése. Többször cserélődtek már mellette a tagok (fennállásuk óta több mint húsz tagja volt a csapatnak), ami viszont mindig stabil, az a frontember profizmusa, kreativitása. 

Irie Maffia (június 24. 18.45)

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában újgenerációs kedvenceink koncentrálódnak. Fel a kezekkel! című 2007-es debütalbumukon még főként Jamaica hangzásai uralkodtak, reggae- és dancehallos dalok váltották egymást, de aztán ahogyan bővült a zenekari felállás, úgy színesedett a repertoár is. Az együttes az egyik legnépszerűbb hazai formáció, fesztiválok és nagyszínpadok sztárja, amely mindig elképesztő energiákat, kellemes dallamokat és igazi ugrálós slágereket hoz magával.