Ma este mutatja be Nem dobban a szív című második lemezét Marozsán Erika az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a koncert sztárvendége Novák Péter lesz.

MTI

A kétszeres Fonogram-díjas Födő Sándor (Fodo), a lemezen szereplő dalok szerzője felidézte: 2007-ben, a színésznő első lemezének megjelenése után egy évvel került az együttesbe ütőhangszeresként. Később döntöttek egy közös lemez elkészítéséről, amelyről 5-6 évig beszélgettek. Egy zeneszerzőnek Marozsán Erikával dolgozni “álommunkát” jelent, hiszen előadói szempontból rengeteg lehetőséget rejt egy színésznő, aki nagyon jól énekel – fűzte hozzá.

Az albumhoz először a dalok készültek el, csak ezután születtek meg a szövegek Szabó T. Anna, Borda Réka, Novák Péter, Fodor Sándor, Lackfi János, Varga Livius, Kardos-Horváth János és Jónás Tamás tollából. Mint fogalmazott, nagyon szélsőséges lett a zene, az eklektikus hangszerelés mellett a “suttogástól az ordításig” minden helyet kapott benne, amely komoly énekesi, előadói feladatot jelentett. “Valószínűleg a 2017-es popzenei kritériumoknak nem felelünk meg, hanem egy rétegzenei kis buborékba kerültünk ezzel megint”- fogalmazott Födő Sándor a lemezről.

Marozsán Erikával készített interjúnkat elolvashatja itt.

Kép: Horváth Péter Gyula