Középfutamokkal és elődöntőkkel, lovas bemutatókkal, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 9. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.

MTI

Délelőtt lovas parasport bemutatóval és sorversenyekkel kezdődik a programok sora a pályán, majd megkezdődnek a vágta középfutamai. Kora délután lesz kocsitoló és díjugrató verseny, később csikósok, pusztai ötös és lovasíjász-bemutatója, valamint 1848-as csatajelenet a hagyományőrző huszárok előadásában. Késő délután kezdődnek a döntők: elsőként a jótékonysági sztárfutam versenyzői, majd a kishuszár vágta és a fogatvágta legjobbjai mérik össze gyorsaságukat. A nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntője zárja a 2016-os Nemzeti Vágta programját.

A nemzetközi futamon idén Magyarország mellett az Amerikai Egyesült Államok, a Cseh Köztársaság, Franciaország, Katar, Kína, Mongólia, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia lovasai állnak rajhoz a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok lovain. A közmédia két sátrában egész nap színes programokkal és közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket. A Nemzeti Vágta részletes programja és további információk a www.vagta.hu oldalon olvashatók.

Kép: vagta.hu