A Harry Potter-könyvsorozat utolsó kötete óta nem látott mennyiségű előrendelés érkezett az Amazon.com-on az új Harper Lee-regényre, amely jövő hét kedden kerül a könyvesboltok polcaira.

MTI

go-set-a-watchman-and-to-kill-a-mockingbirdA cég szerint a Go Set a Watchman című regény már most a legkeresettebb könyv a weboldalon. Az Amazon.com szerint legutóbb J.K. Rowling 2007-ben megjelent Harry Potter és a Halál ereklyéi című könyvére érkezett ennyi előrendelés.

A 89 éves Pulitzer-díjas írónő nemrég az egész világot meglepte bejelentésével, amely szerint beleegyezett a Go Set a Watchman című írásának kiadásába. A regényt még az ötvenes években fejezte be a világtól elvonultan élő írónő.

covers_256787A mű alapjában véve a Ne bántsátok a feketerigót! folytatása, de valójában ez készült el hamarabb. Az új regény húsz évvel a Ne  bántsátok a feketerigót! története után játszódik az ötvenes évek közepének Alabamájában. A regényben a felnőtt Scout Finch New Yorkból hazatér Maycomba, hogy meglátogassa apját, Atticust. Szeretné megérteni apja viselkedésének mozgatórugóit, és szeretne tisztába jönni a szülővárosával és gyermekkora helyszínével kapcsolatos érzéseivel.

A Go Set a Watchman lesz az első Harper Lee-könyv azóta, hogy 1960-ban kiadták a Ne bántsátok a feketerigót! című művet, amelyből az elmúlt több mint 50 évben mintegy 40 millió példány fogyott. Lee szülővárosában, az alabamai Monroeville-ben az 1950-es évek hangulatát megidéző programokkal fogják megünnepelni az új regény megjelenését. Az amerikai könyvesboltokban felolvasásokat fognak tartani. A The Wall Street Journal és a brit Guardian is közöl majd részleteket az új műből.