Madonna és Stevie Wonder Prince híres számával, a Purple Rainnel búcsúzott a közelmúltban elhunyt sztártól a vasárnap este Las Vegasban megrendezett Billboard díjátadó gálán.

MTI

Az est díjesője Adele-re és The Weekndre hullott a T-Mobile Arénában. A turnéja miatt távollévő Adele kapta a Billboard 200 toplista legjobb előadójának és a legjobb női előadónak járó díjat és az övé lett a Billboard 200 toplista legjobb albumának díja is a 25 című korongért. Az est másik nagy győztese The Weeknd volt: az etióp származású kanadai énekes nyolc trófeát is elnyert számainak kiugró eladási és sugárzási adatai révén. A legjobb férfi előadó díját Justin Bieber kapta. A legjobb filmzene díja a Tökéletes hang 2. című produkciónak jutott.

A háromórás műsorban személyes drámáik közepette színpadra lépő Céline Dion és Kesha is nagy sikert aratott fellépésével. Dion, aki januárban férjét és bátyját is elvesztette, a Queen The Show Must Go On című számát énekelte, később fia adta át neki a Billboard Ikon-díját. Kesha Bob Dylan It Ain’t Me Babe című dalával állította talpra a közönséget. Az énekesnő korábbi mentora, Dr. Luke ellen indított pert szexuális zaklatás miatt és a producerhez kötődő korábbi lemezszerződését is fel akarja bontani. A díjazottak között volt még mások mellett Kirk Franklin gospelénekes, Wiz Khalifa rapper, a Walk the Moon együttes, Meek Mill Dreams Worth More Than Money című rapalbuma is. Tawlor Swift a legjobb turnézó előadó díját kapta, David Guetta pedig a legjobb dance/elektronikus művész elismerését.