Augusztus 5-én este az A38 hajó megújult tetőteraszán a cosmic funk, a soul és a jazz kapja a főszerepet, a zenei ínyencek kedvence, az Amoeba Band és a Jazzbois ad koncertet.

061.hu

A cosmic funk, soul, jazz és hiphop elemekből építkező Amoeba Band nem véletlenül vált a zenei ínyencek egyik kedvencévé. Jazzarcoktól a hiphopperekig mindenki tudja, hogy a Sabák ‘Dizko Stu’ Péter, Sági ‘Vanis’ Viktor, Boros ‘Lev Toystore’ Levente, és a nemrégiben csatlakozott Molnár Bencze és Czirják Tamás alkotta zenekar koncertjein milyen magasan szárnyalnak a funk groove-ok. A funkot életben kell tartani – az Amoeba Band első lemezének ez volt, és máig is ez a missziója. A 2018-ban 5 tagúra bővült zenekar legújabb szerzeményeiből csemegézhetünk majd az este folyamán, és új, második disco hatásokkal gazdagított nagylemezükből is adnak ízelítőt a funk-hiphop-brokenbeat tengelyeken kalandozva. 

Hajós András Dalfutárának friss évadában is szerepeltek, ahol László Attila zeneszerzővel, Hujber Szabolcs szövegíróval és Dárdai Blanka énekesnővel hoztak létre közös dalt.

A bemelegítést a JAZZBOIS adja, mely trió zenészei mind Amoeba-tagok is egyben. A Blunt Shelter kiadónál megjelent lemezeik hatalmas népszerűségnek örvendenek, a Spotify-on többmilliós meghallgatásokkal büszkélkednek.