A Fonó Budai Zeneház márka elnyerte a MagyarBrands címet. A MagyarBrands program olyan magyar vonatkozású márkákat díjaz immáron hatodik éve, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői hazánkban és a határokon túl is.

MTI

A díjazottak kiválasztása hét szakmai szempont alapján több körös zsűrizéssel történt. A díjat elnyert Fonó idén ünnepli 20. születésnapját, idén Prima Primissima díjra jelölték – szerepel a Fonó közleményében.

“A MagyarBrands díjazott márkákhoz kapcsolt értékek, köztük az ismertség, a kedveltség, a megbízhatóság olyan kézzelfogható előnyöket jelentenek a partnerek számára, amelyek az eredményes munka folytatásának fontos biztosítékai” – áll a kommünikében.

A Fonó Budai Zeneház nemcsak mint kulturális tér, koncert- és táncházi helyszín (a Fonó Szerda a legrégebben működő rendszeres fővárosi táncház), több fesztivál szervezője, hanem az ország és a régió első számú nép- és világzenei kiadója. A Fonó idén egymás után harmadszor került be (ezúttal a 13. helyen) a World Music Charts Europe legjobb húsz kiadója közé, lemezei (legutóbb a Zűrös Banda albuma) rendszeresen szerepelnek a nemzetközi listákon. Ősszel tíz magyar előadó lépett fel a világzenei expo (Womex) magyar showcase eseményén a Fonóban, az őszi jubileumi koncertsorozaton pedig világsztárok is felléptek, köztük múlt vasárnap a tuvai Huun Huur Tu torokénekesei.

 A Fonó kiadó az októberi budapesti világzenei expóra négy új lemezt időzített: a Buda Folk Band Saját gyűjtés című anyagából a Womex Club Duna regionális színpadán játszott, Lukács Miklós pedig, aki a Balogh Kálmánnal közösen alkotott Cimbalomduóval a hivatalos programban lépett fel, Cimbiózis triójával Budapest Anzix címmel jelentet meg új albumot. Szintén nagy várakozás előzte meg Lajkó Félix Folk című új lemezét, valamint a Csík Zenekarból ismert Majorosi Marianna második szólóalbumát. A Fonó “istállójából” Pál István Szalonna a Womex október 21-i nyitógáláján játszott, Herczku Ágnes pedig szintén a Club Duna színpadon lépett fel Bandájával.

Vezető kép: Fonó FB