A Himnusz valójában sorsdöntő varázsige – mondta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Himnusz tárlat megnyitóján vasárnap Budapesten. A tárlat az V. kerületben nyílt meg ami azt jelenti, hogy a művészetekben gazdag Belváros-Lipótváros ismételten egy kiváló tárlatnak ad otthont. 

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány annak tiszteletére rendezte a Kárpát-medencei kortárs keresztény alkotóművészeti kiállítást, hogy Kölcsey Ferenc 200 éve tisztázta le a Himnuszt. Az alkotások október 8. és november 30. között tekinthetők meg a Józsa Judit Galéria V. Városház utca 1. alatti időszakos kiállítótermében, a tárlat ingyenesen látogatható. A tárlaton – a nyílt pályázat mellett meghívásos felkéréssel – a Kárpát-medencéből és Magyarországról 84 művész munkái tekinthetők meg, a kortárs magyar művészeti alkotásokon keresztül megmutatva a nemzeti összetartozás erejét.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Józsa Judit Művészeti Alapítvány által a Magyar Himnusz 200. emlékéve tiszteletére rendezett Magyar Himnusz című, Kárpát-medencei kortárs keresztény alkotóművészeti kiállítás fővédnökeként a tárlat megnyitóján a budapesti Józsa Judit Galériában 2023. október 8-án. MTI/Illyés Tibor

Érdeklődők a Józsa Judit Művészeti Alapítvány által a Magyar Himnusz 200. emlékéve tiszteletére rendezett Magyar Himnusz című, Kárpát-medencei kortárs keresztény alkotóművészeti kiállításon a megnyitó napján a budapesti Józsa Judit Galériában 2023. október 8-án. MTI/Illyés Tibor

A kiállítás a Kárpát-medencei alkotóművészeten belül a keresztény alkotóművészetet állítja fókuszba. Az elmúlt 70 évben a határon túlra szorult területeken kimagasló színvonalú életművek jöttek létre, de ezekből a honi művészettörténet méltatlanul keveset fedezett fel – mondta, hangsúlyozva, hogy hiánypótló tárlatról van szó. Az alkotások október 8. és november 30. között tekinthetők meg a Józsa Judit Galéria V. Városház utca 1. alatti időszakos kiállítótermében, a tárlat ingyenesen látogatható. A tárlaton – a nyílt pályázat mellett meghívásos felkéréssel – a Kárpát-medencéből és Magyarországról 84 művész munkái tekinthetők meg, a kortárs magyar művészeti alkotásokon keresztül megmutatva a nemzeti összetartozás erejét.

Forrás: MTI