Az elkövetkező három évben a közmédia sugározza az Oscar-gálát. A jövő évi, 88. Oscar-gálát 2016. február 28-án, vasárnap tartják Hollywoodban, az eseményt a Duna élőben közvetíti majd.

MTI

Az idegen nyelvű filmek kategóriájában a várható jelöltek között emlegetik Nemes Jeles László nagysikerű filmjét, a Saul fia című drámát, amely számos elismerés mellett a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, a napokban pedig Golden Globe-díjra jelölték. Az amerikai filmakadémia december 18-án, pénteken jelenti be annak a kilenc idegen nyelvű filmnek a listáját, amelyek esélyesek az Oscar-díjra, és amelyek közül január 14-én kikerül a végső öt jelölt.

A közelmúltban Szász János A nagy füzet című filmje szerepelt a kilences listán, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé azonban nem került be. Magyar játékfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az öt jelölt sorában, Szabó István Hanussen című alkotása. A legrangosabb amerikai filmművészeti díjat 1929 óta ítélik oda, a jövő évi gálán 24 kategóriában hirdetnek győztest.