Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Nagy lehetőség a magyar divat szakmának, hogy nyolc magyar márka legújabb kollekciójával együtt tud megjelenni február 20. és 24. között a milánói divathéten (Milan Fashion Week) – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője csütörtökön. Az ügynökség a Camera Nazionale della Moda Italianaval kötött stratégiai megállapodást, amelynek keretében a nemzetközi divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését.

MTI

Nyolc magyar márka közösen mutatkozhat be a milánói divathéten, ahol általában az országok divatmárkái egyenként szokták képviseltetni magukat – magyarázta Bata-Jakab Zsófia, aki szerint ez “óriási lehetőség” a magyar divatszakmának. A márkák kiválasztásáról elmondta, hogy hosszú folyamat eredménye volt, a Camera Nazionale della Moda Italia képviselői többször jártak Magyarországon és a tavaly áprilisi és októberi budapesti divathéten (Budapest Fashion Week) megjelent márkák közül választották ki a Milánóban bemutatkozókat. A kiválasztásnál fontos szempont volt, hogy a kollekció a hagyományokat olyan módon mutassa be, ami illeszkedik a trendekbe. Kitért arra is, hogy a személyes konzultációk és szakmai előadások során sok új információt kaptak az olasz mentoroktól, így például azt, hogy a milánói bemutatkozással nem az európai, hanem az ázsiai piacot kell megcélozni, amelyre már a tervezéskor koncentrálni kell. A divathét alatt Milánóra koncentrál a világ divatipara, olyan szakemberek figyelnek fel egy-egy márkára, akiknek köszönhetően elindulhat egy karrier – mondta.

A tervezők az állandó kiállítás mellett február 22-én egy közös divatshow keretében mutatkozhatnak be a nemzetközi divatszakma és sajtó képviselői előtt Milánóban. “Így, együtt sokkal erősebbek tudunk lenni egy óriási piacon, ahol rettentően sok márka van” – hangsúlyozta Bata-Jakab Zsófia.

A mentorprogramba nyolc magyar márka került be; az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle, a Tomcsanyi és a Zsigmond Dora menswear. Az együttműködésnek köszönhetően a magyar márkák a milánói divathét hivatalos programjaként a Spazio Cavallerizze épületében állítják ki kollekciójukat.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •