Május 30-án vasárnap ismét egy hatalmas közösségi piaccá változik a belvárosi Erzsébet és Deák tér – Budapest legnépszerűbb közösségi piacairól egyszerre egy helyen kínálják az árusok portékáikat hatalmas választékban. 

061.hu

Az izgalmas termékek mellett számos kiegészítő programmal, workshopokkal, kihagyhatatlanul finom falatokkal, élőzenével és különleges gyermeknapi meglepetésekkel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

“Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – gardróbfrissítők ruhatára, hazai alkotók és designerek minőségi kincsei, DIY és vintage termékek, kézműves gasztro-készítmények, természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, magyar termelők finomságai, egyedi baba-mama kiegészítők és játékok, Zero Waste és környezetbarát alternatívák” – ezek mind megtalálhatók lesznek a helyszínen, olvasható az esemény Facebook-oldalán. 

A piacok napján részt vesz az ország egyik legjobb pékje, Szabi A Pék is, aki fantasztikus helyben sütött kemencés pizzákkal, az Aranybarna Palacsintázó különleges gyereknapi palacsintákkal, a Nem Adom Fel Kávézó pedig ínycsiklandó pulled pork szendvicsekkel készül, de megkóstolhatók lesznek számos hazai termelő friss finomságai is.

Gyereknapi meglepetésekkel is készülnek a rendezvényen – 10 órától KALAP JAKAB interaktív gyerekműsorával, különleges kézműves workshopokkal, és meglepetés programokkal és ajándékokkal várják a kicsiket. Emellett egész napos élőzenei műsorok, utcazenészek és különféle produkciók várnak a látogatókra. A belépés ingyenes.

A Piacok Napján szeretnék előterébe helyezi az emberi kapcsolatok megerősítését, a magyar termelők és kisvállalkozók minőségi termékeit, a környezettudatos és fenntarthatóbb mindennapi élet kialakítását elősegítő, környezetbarát termékeket, a tudatos vásárlás fontosságát, és kiemelt céljuk a fogyatékossággal élő emberek által készített magas színvonalú termékek népszerűsítése. Szeretnék beintegrálni kínálatukat a sikeres piacok hasonló termékei közé, mert ugyanolyan értéket és minőséget képviselnek, de mégsem kapják meg azt a teret és figyelmet, amelyre méltóak lennének.

HELYSZÍN: Budapest, Erzsébet tér és Deák Ferenc tér
IDŐPONT: Május 30. (vasárnap) 11-19 óráig