Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Május 12. és 15. között több mint 120 kiállítóval – köztük az öt budapesti Michelin-csillagos étterem standjaival – várja az érdeklődőket a Millenáris parkban a Gourmet Fesztivál, melynek fókuszában ezúttal két alapanyag: a hal és a vad lesznek.

MTI

Idén Budapesten zajlik a világ legjelentősebb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője május 10-én és 11-én, ehhez az időponthoz igazították most Magyarország legrangosabb gasztronómiai fesztiváljának kezdetét is – mondta el a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivált szervező Sziget Kft. ügyvezetője.

Gerendai Károly hozzátette: a Gourmet eddig minden évben egy-egy hagyományos fogás újragondolására fókuszált, idén azonban a – Bocuse d’Or inspirációjára – két alapanyag, a hal és a vad kerül a középpontba.

A kiállítók ezúttal is csak meghívással kerülhetnek be; a csúcséttermek, cukrászdák, kávézók, pékségek, borászatok, pálinkafőzdék és sörmanufaktúrák kínálata mellett a gasztroszínpad programjai és újdonságként workshopok is várják a látogatókat – számolt be a programokról.

Budapesten már öt olyan étterem működik, amelynek konyhája elnyerte a Michelin-csillagot: a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, az Onyx és a Tanti egyaránt saját standdal lesznek jelen, csakúgy, mint a cukrászatok közül a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud. Önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája vagy a szintén a Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k).

Gerendai Károly hangsúlyozta: a belépő ára számos ajándékot és programot magában foglal. A gasztroszínpadon az érdeklődők megismerkedhetnek például a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, megismerhetik a Bocuse d’Or magyar csapatát vagy megtudhatják, hogyan kell szakszerűen kardhalat bontani. Újdonságként kerültek a programba a Gourmet workshopok, melyeken az előzetesen regisztrált vendégek számos mesterfogást leshetnek el.

Nemes Richárd főszervező elmondta, hogy a több mint 120 kiállító listája már megtekinthető a http://sziget.hu/gourmetfesztivalhonlapon, ahol május elején a standok várható menüit is közzéteszik.

A 061.hu tavalyi beszámolóját itt olvashatja.

Fotó: Horpáczi Dávid

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •