Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

 A Testről és lélekről a 67. Berlinalén nagy sikerrel mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt. A rangos A-kategóriás filmfesztiválon Enyedi Ildikó rendezése elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat. Az alkotást március 2. óta vetítik a magyar mozikban, azóta a film már az 50 ezres nézőszámnál tart.

MTI

Különösen nagy érdeklődés kísérte azokat az előadásokat, amelyeken a közönség az alkotókkal is találkozhatott. A közlemény szerint a filmet Budapesten jelenleg a Cinema City Allee, Corvin, Művész, Puskin, Tabán, Toldi és az Uránia Nemzeti Filmszínház vetíti.

Enyedi Ildikó korábban ezt nyilatkozta a filmről a 061.hu-nak: “A forgatókönyv azonnal ad egy közös alapot, amit aztán a világlátásuk szűrőjén áteresztenek, a képzeletükkel és a saját élettapasztalatukkal életre keltenek. Hogy mi a tétje a filmnek, azt persze nem árt pontosan és szenvedélyesen szóban is megfogalmazni, időről időre a munka során  – akár saját magam számára is – újra és újra artikulálni. Ezen túl annyit thetek, hogy olyan helyzeteket igyekszem teremteni, amiben a pontos és erőteljes megnyilvánulás lehetséges. …  A mi filmünkben nagy tétje volt annak, hogy az egyszerű, tulajdonképpen szürke és unalmas, mindennapi tevékenységek (evés, mosogatás, teregetés, tv nézés, elalvás) megteljenek feszültséggel, izzással, berántsák a nézőt, hogy ne hátradőlve nézze. Ha ez nem sikerül, tudtuk jól mindannyian, akkor semmivé foszlik a kezünkben a film, ott állunk üres kézzel.” A teljes interjú itt olvasható

Fotó: Horváth Péter Gyula

A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésznője, a férfi főszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, a Magvető Könyvkiadó korábbi vezetője alakítja. Az egy szerelem történetét ábrázoló film az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült.

Vezető kép: MTI

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •