Bár már a negyedik részt is utolsó fejezetként harangozták be, most bejelentették: 2019-ben érkezik a Shrek ötödik epizódja.

A Steven Spielberg és Jeffrey Katzenberg által alapított DreamWorks sokáig a Disney legnagyobb ellenfele volt az animációs filmek piacán. Olyan klasszikusokkal indított a stúdió, mint a Z, a hangya, az Egyiptom hercege vagy a Csibefutam, de 2001-ben rátalált egy még nagyobb kincsre: ekkor jött ki aShrek első része, ami egyszerre lett kritikai és kasszasiker, és még az Oscar-díjat is elhappolta a Szörny Rt. elől.

A stúdió később olyan filmeket hozott ki, mint a Madagaszkár, a Kung-fu Pandavagy az Így neveld a sárkányodat, a bevételi rekordot azonban máig a 2004-esShrek 2 tartja. A franchise még három mozifilmet látott: a harmadik rész 2007-ben, a Shrek a vége, fuss el véle című negyedik epizód pedig 2010-ben került a mozikba, de egy spinoffot is megélt a sorozat, a 2011-es Csizmás, a kandúrrévén.

Idén vásárolta meg a DreamWorks Animationt az NBCUniversal, ami előrevetítette, hogy a gigavállalat minden létező franchise-ból ki akarja majd hozni, ami még benne van, így hiába harangozták be befejező részként a Shrek 4-et, várható volt, hogy valamilyen módon folytatódik az ogre története.

Egyelőre annyit jelentettek be, hogy 2019-ben érkezik a Shrek 5, ami a jelenlegi hollywoodi trendeket figyelve könnyen lehet, hogy egyfajta soft reboot lesz, vagyis Shrekék világában játszódik majd, de más karaktereket helyez a középpontba – például Shrek és Fiona gyerekeit.

Forrás: HVG.hu