Június 22-én újra Múzeumok Éjszakája! Az egyik legnépszerűbb hazai programról van szó, ami most több mint négyszáz intézményt jelent országosan. Természetesen a budapestieknek is kiemelten ajánljuk a Múzeumok Éjszakáját, hiszen a Belvárosban sétálva kellemes estében lehet részünk miközben rengeteg látnivalóval gazdagodhatunk.

Az idei esztendőben Csöre Gábor színész vállalta magára, hogy fővédnöke lesz a rendezvénynek. A merénylet és még megannyi színházi, filmes és televíziós sikere mellett Csőre Gábort zseniális szinkronjai és igényes ismeretterjesztő műsorai tették közismertté Magyarországon. A szervezők felkérésre örömmel vállalta az ország legnépszerűbb kulturális programjának népszerűsítését, hiszen a tudományos és történelmi témák mellett szívügye a művészeti, kulturális alkotások, érdekességek bemutatása is.

 

Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csőre Gábor színművész, a Múzeumok Éjszakájának nagykövete, Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (b-j) a 22. Múzeumok éjszakájának sajtótájékoztatóján a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 2024. június 12-én. Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján. Az idei két kiemelt helyszín Székesfehérvár és Esztergom. MTI/Purger Tamás

A Múzeumok Éjszakája védnökeként a rendezvény népszerűsítése mellett Gábor kiemelten is ajánl programokat június 22-ére a Muzéj Facebook és Instagram oldalain. Kisfilmjeiben elkalauzol bennünket az Esztergomi Bazilikába, majd ízelítőt ad a helyi Vármúzeum kincseiből. Egy kínai táncost követve a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban megcsodálja az ókori Kína alkotásait, később a Romkertben vív élet-halál harcot a haza dicsőségéért. Végül korabeli eszközökkel és Győrfi Pál hathatós segítségével ment életet a világ egyik első rohamkocsija mellett a budapesti Kresz Géza Mentőmúzeumban.

Érdeklődők a Múzeumok éjszakáján a Műcsarnok előtt 2021. június 26-án. MTI/Mohai Balázs

Idén is különleges programokkal készülnek az intézmények az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális eseményére. Legyen Ön is részese ennek a nyáresti kulturális kavalkádnak!  

Forrás és további infó: www.muzej.hu