Már csak néhány nap, és 20 év után ismét Budapesten koncertezik a Red Hot Chili Peppers. Miután szeptember 1-jén és 2-án itt, a Sportarénában indítják világkörüli turnéjukat, a stáb java már a hétvégén megérkezik, hogy hétfőtől nekiálljanak az előkészületeknek. Időközben kiderült, ki lép majd fel Flea-ék előtt.

061.hu

Két évtizeddel azután, hogy kevesebb mint egyórás felejthető zenélés után – állítólag gyomorrontás miatt – levonult a Kisstadion színpadáról, a Red Hot Chili Peppers jó eséllyel nem okoz majd ismét csalódást magyar rajongóiknak. Legalábbis látványban és hangzásban semmiképpen. Erre utal, hogy a kaliforniai sztárbanda  rendesen felmálházott a koncertkörútra: a koncertszervező Live Nation közleménye szerint nem csupán a technikai felszerelést és a színpadot, de még berendezési tárgyaikat, sőt, szakácsukat is magukkal cipelik.

Innen nézve nem meglepő, hogy a turnéhoz egy igen figyelemreméltó, azaz 14 kamionból, 4 buszból és 4 furgonból álló járműkaraván,  60 fős utazó stáb, valamint esetünkben egy százfős helyi erő – nagyrészt technikai személyzet – áll majd a rendelkezésükre. A szóbeszéd szerint a húrnyűvő zenészek és Anthony Kiedis énekes több mint 200 négyzetméteren szánthatják fel a színpadot, amit két oldalt hatalmas LED-falak tesznek még monumentálisabbá.

Mint időközben kiderült, az RHCP-turné első öt állomásán, így Budapesten is egy kaliforniai rockduó melegíti be a közönséget. A  Deap Vally 2011-ben alakult, tagjai pedig csajok: Lindsey Troy gitáros és Julie Edwards dobos. A fülbemászó, energikus, bluesos-garage rockos tételeket játszó, stílusukban pedig a White Stripes és a Led Zeppelin keresztezésével jellemezhető csapat két héttel második albumuk megjelenése előtt mutatkozik be Budapesten. Játszottak már Iggy Pop, a Muse és a Wolfmother előtt, valamint felléptek a Hyde Park, a Leeds, a Reading, a Latitude és a Glastonbury fesztiválokon is, a kritikusok meg eközben jobbára csak dicsérték őket.

A Sportaréna várhatóan 18.30-kor nyitja kapuit, az elmúlt évek egyik legjobban várt bandája pedig a Deap Vally 20 órakor kezdődő koncertje után lép színpadra.