Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A koronavírus megjelenése óta világviszonylatban és hazai szinten állít mindenkit szinte napi szintű kihívások elé. Mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz az eddig megszokott életünkben megtenni a 180 fokos fordulatot, és elfogadni, hogy mától nincsen, ami eddig volt. Nem csak a napi rutint, a megszokott és bejáratott dolgainkat kellett otthagyni a tegnapban, de a könnyed szórakozástól, önfeledt bulizástól is muszáj volt búcsút venni, pedig ha valamire, akkor egy kis kikapcsolódásra most volna csak igazán szükségünk a szigorú szabályok közepette. Az első sokk után új igényekhez és keretekhez igazodva a kultúrszekció megrázta magát és átvitte programjait a virtuális térbe. Színházak, múzeumok tették elérhetővé számunkra eseményeiket, tárlatokat tekinthetünk meg online, világszerte színészek olvasnak fel nekünk. Hasonlót lépett meg a zeneipar számos szereplője is. Zenei producerek, dj-k, álltak otthon vagy egy üres klubban a lejátszók mögé.

MIKLÓS KATA- 061.HU

//1.// A kaliforniai DJ-producer, az electro house műfaj egyik legismertebb képviselője, Steve Aoki otthonából adott egy rövid dj-szettet, majd a napokban egy rövid tutorial videót tett közzé az Instán. Ebben hívja fel a figyelmet a vírussal szembeni óvintézkedésekre. 

//2.// Így szórakoztatja unalmában a rajongókat a virtuális térben DJ Snake francia DJ és producer.

//3.// A lassan 60 felé járó Carl Cox is otthoni stúdiójában állt dj pult mögé. Mindkét alkalommal bakelitgyűjteményéből mutatta meg kedvenceit.

//4.// Nina Krawiz 3 órás élő bedroom szettel örvendeztette meg a rajongóit. Nem csak hallgatni, nézni is érdemes, ahogyan szűk párducmintás ruhában, papucsban ugrabugrál az étkezőben felhalmozott lemezek között.

//5.// A nápolyi születésű Marco Carola dj-szettjét a tengerentúli Club Space-ből streamelték.

//6.// John Digweed szombat este 20:30-tól vár mindenkit a hivatalos Facebook-oldalán. Azt ígérte, „játszom, amíg tudok! „Back in the bunker” címmel már két live szetten van túl. Erre lehet most is számítani tőle.

https://www.youtube.com/watch?v=OgXmlPBczxw

//7.// A brit Nick Warren pár kedvenc felvételét mutatta meg a ’80-as évekből.

//8.// A Grammy-jelölt angol producer Nic Fanciulli szintén az étkezőt alakította át dj pulttá. „Live from quarantine” címmel egy órát kap(t)unk belőle.

//9.// Az amszterdami dj-producer Joris Voorn az „Audio Obscura: Sunset – Charity | Livestreams” elnevezésű adománygyűjtő eseményen vett részt. A befolyt összeget az Egészségügyi Világszervezet számára ajánlották fel a COVID-19 koronavírussal szembeni harchoz.

//10.// Nem csak a közismert előadók, hanem a kevésbé befutott művészek és a zenét szívügyüként kezelők is ügyesen veszik a koronavírus okozta akadályokat. Az angol Dance Culture nevet viselő Facebook-csoport létrehozója DJ-k és VJ-k jelentkezését várja, akik szívesen részt vesznek az új LOCKDOWN projektben. A koncepció lényege, hogy öt virtuális szobában, különböző stílusok közül tudjunk választani szombat esténként. Egyelőre  következő három hétvégére terveznek bulit.

//+1.// Itthon is elindult egy kezdeményezés, amely képes áthidalni a távolságot a zenészek és a szórakozni vágyók között. A DJ Studio a járvány alatt alternatíva arra, hogy DJ-k és live-act-ek kapcsolatban tudjanak maradni a rajongókkal. A 60nm-es studio helyiség pontosan úgy lett kialakítva, hogy minden szempontból kielégítse az igényeket legyen szó streamelésről vagy csak egy egyszerű gyakorlásról. A közösségi stúdiót a napokban Bernáthy Zsiga is tesztelte.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •